divendres, 4 de novembre del 2011

Valors tous en temps durs



Carles Duarte presenta l'últim treball impulsat per la Fundació que dirigeix: "Valors tous en temps durs. La societat catalana a l'Enquesta Europea de Valors 2009". Un retrat de la societat catalana i els seus valors. L'informe està elaborat conjuntament amb ESADE i la Fundació Lluís Carulla.




Així descriuen al poeta i lingüísta a xcat.cat:
Duarte, catalanista, convençut i compromès, home d’una molt acurada elegància personal, amb un cert aire britànic, proper, bon escoltador i conversador. Gran coneixedor de la realitat polièdrica del país, culte, poeta,  amant dels clàssics, de la música medieval i liberal d’aquells que queden pocs, els que ho són com actitud  personal davant la vida.

Com som els catalans segons l'informe? Individualistes, liberals, tolerants, plurals i democràtics. Lliures i exigents, interessats en l'autoafirmació identitària com a poble. Una societat viva i dinàmica, capaç de reinventar-se i adaptar-se a l'entorn.

Sens lloc a dubte, la publicació deixa molt clara la identitat d'un català. Tot i que segurament hi haurà gent que no se sentirà identificada amb aquests resultats. No és el meu cas. No obstant, per totes aquelles persones que no se sentin representades per aquesta societat catalana, els animo a que siguen més actius i participatius d'aquesta, val la pena.

Per damunt de tot, segons l'estudi, som una societat d'individus que respecten la llibertat dels altres, segurament perquè sabem que és la garantia per aconseguir la nostra pròpia llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada