dimecres, 26 d’octubre del 2011

I ens tornen a decepcionar

I un altre cop ens tornen a decepcionar. O pot ser no, perquè, per desgràcia, ja estem acostumats a que no ens representin. 

Europa obre les portes a Croàcia i amb això, inclou el croat com a llengua oficial de la Unió Europea. Aprofitant l'ocasió per la demora burocràtica, part dels nostres polítics catalans (CiU, ERC i ICV) han tingut la brillant idea de proposar el català com a llengua oficial de la UE. Fins aquí tot bé.

Ara és quan entren en joc el PSC (recordo les inicials: Partit Socialista de CATALUNYA) i PP. Tots dos s'oposen a la introducció del català com a llengua oficial europea. El més greu és que ja és el segon cop que neguen el català. La primera vegada va ser al juny d'aquest mateix any, quan CiU, ERC i ICV van presentar l'esmena.

Els arguments que donen des de les files del PSC són que "ara no toca", ja que "no té sentit barrejar el reconeixement del català amb l'adhesió de Croàcia". El que no té cap sentit és deixar passar oportunitats així. Per això Catalunya es troba en aquesta situació, perquè els seus polítics no han sabut gestionar les oportunitats que han tingut, com van tenir quan van poder decidir sobre la recaptació d'impostos, a l'igual que Navarra i País Basc, que van demanar recaptar i administrar ells. Nosaltres no ho vam fer així. Tampoc devia tocar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada