dilluns, 17 d’octubre del 2011

Solidaritat amb el català

Avui toca solidaritzar-se amb el català. Per fi el Parlament admet a tràmit la Proposició de Llei de Solidaritat per la Independència "Defensem l'Escola en català" que CiU havia vetat com a ILP.

La Comissió Promotora de la ILP ha comunicat que seguirà amb les accions previstes i recollirà firmes per a demanar que els diputats votin a favor de la Proposició de Llei a través del web escolaencatala.cat, a fi de donar-li tota la força del poble.

La Comissió Promotora va presentar aquesta Proposició de Llei amb l’objectiu de blindar l’escola en català i que aquest sigui l'única llengua vehicular de l’ensenyament del país. D’entre les demandes del text articulat destaca, a més, que els estudiants universitaris tinguin dret a cursar totes les assignatures en llengua catalana o que la llengua d’acollida dels estudiants nouvinguts sigui el català.

Font: Solidaritat Catalana per la Independència


Ara bé, creieu que amb aquesta Llei afavorim el català? És lògic pensar que d'aquesta manera potenciem una llengua que es troba en desigualtat de condicions respecte la llengua oficial. Però no seria millor fomentar el català en lloc d'obligar a parlar-ho?

Tot i això, la millor manera per fomentar el català és des de l'escola, des de les bases, per tant, és aquest sector el que hem de protegir més. Així, una llei que reguli i asseguri l'ús de la llengua catalana en les nostres escoles i universitats és una oportunitat que no hem de perdre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada