dimecres, 19 d’octubre del 2011

Insultats

Ahir la nit vaig veure l'APM, com cada dimarts, mai falto a la cita. És un dels pocs programes que em fa riure, la veritat. El seu format de diàlegs entre diferents personatges que no tenen res a veure entre sí és entranyable.

Ara bé, sempre hi ha un espai dedicat a la premsa de Madrid, on procuren concentrar tots els continguts relacionats amb Catalunya. Sóc conscient que es tracta d'un recull de vídeos tallats i editats, però tot i això, és denigrant el que es va sentir ahir a la nit, en motiu del dia de la Hispanitat. Disbarats com que a les escoles 
catalanes es trauen les lectures d'Unamuno i Clarín per posar autors catalans; fins i tot afirmar que Mas no va atrevir-se a anar a Madrid el dia de la Hispanitat perquè està a la deriva amb el seu discurs xenòfob respecte els espanyols. Una altre comentari que vaig haver de sentir: "Los manicomios estan llenos de personas que se creen Napoleón, por eso los catalanes estan en un manicomioaixò deia un dels col·laboradors de la cadena Intereconomia. 


De veritat, aquesta gent a de començar a pensar que està parlant en un mitjà de comunicació i que el seu missatge serà vist i escoltat per centenars de persones. Això és una provocació que només fa que avivar l'enfrontament entre Catalunya-Espanya.  


Una imatge que em va impactar molt va ser la d'un nen de tres anys, vestit amb l'uniforme de la legió, cantant l'himne de la legió de memòria per una emissora de ràdio que es trobava a l'aire lliure, en mig dels actes de la Hispanitat.

Ara bé, ja estem cansats d'escoltar discursos tan populistes, partidistes i buits de contingut, però molt carregats de males intencions. Aquests mitjans són els que realment estan sembrant aquest sentiment d'anticatalanisme i, al mateix temps, aquí se'ns desperta una antipatia cap a Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada